Klub.fm - tutaj piszemy z pasją o koncertach w Polsce. Od kilkunastu już lat gromadzimy tutaj informacje o biletach na najciekawsze koncerty w Polsce. Często też informujemy o godnych polecenia festiwalach i koncertach zagranicznych. Przy zbieraniu informacji o koncertach korzystamy z pomocy dystrybutorów eventim, ebilet, ticketpro, biletin, bilety.fm, empik. W roku 2014 rozpoczęliśmy również organizowanie konkursów, w których użytkownicy serwisu mogą wygrać darmowe bilety na koncert i festiwale. Olbrzymim zainteresowaniem cieszy się też nasz cykl "Historia". Na pytanie "Gdzie kupić bilety na koncert lub festiwal?" odpowiedź jest jedna - klub.fm.

Robbie Williams w Krakowie: Ile kosztują bilety na koncert?

Robbie Williams w Polsce w 2015

Pisaliśmy kilka dni temu o potwierdzonej informacji, że Robbie Williams wystąpi w Krakowie w 2015 roku.

Ceny biletów na koncert Robbie Williamsa w Krakowie

Dziś pojawiły się pierwsze informacje o cenach biletów na koncert Robbiego. (Źródło: LiveNation. link)

Przedsprzedaz Od

6 lis 2014
10:00 249,00 zł – 559,00
Sprzedaz Od

7 lis 2014
10:00
249,00 zł – 559,00

Komentarze

komentarzy

Konkurs: 10 voucherów Eventim o wartości 50zł

Do wygrania vouchery Eventim

Dziś abonenci newslettera Eventim otrzymali informację o konkursie, w którym można wygrać 10 voucherów eventim o wartości 50zł.

Konkurs: Wygraj voucher Eventim
Konkurs: Wygraj voucher Eventim

W informacji o konkursie możemy przeczytać:

Halloweenowa zabawa przed nami!

Z tej okazji mamy dla Was 10 voucherów Eventim o wartości 50zł*!

Voucher możecie wykorzystać kupując dowolny bilet na stronie www.eventim.pl

Co należy zrobić aby go zdobyć? Wysłać do nas na adres konkurs@eventim.pl Waszą fotkę w najbardziej przerażającym przebraniu! Z nadesłanych zdjęć wybierzemy 10 najlepszych i nagrodzimy voucherem!

Termin nadysłania zdjęć: 03.11.2014, g.23:59
Rozwiązanie konkursu: 07.11.2014

Pozdrawiamy,
Eventim Team

*Regulamin wykorzystania voucherów dostępny TUTAJ

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Mama Selita, Warszawa, Klub Stodoła, 18.12.2014

Mama Selita w Warszawie 18 grudnia

Bilety na koncert w Klubie Stodoła

KUP BILETBilety na występ Mama Selita w Warszawie w klubie Stodoła 18.12.2014 można już kupić w sprzedaży internetowej ticketpro.

Bilety na koncert: Mama Selita, Warszawa, Klub Stodoła, 18.12.2014
Bilety na koncert: Mama Selita, Warszawa, Klub Stodoła, 18.12.2014
MAMA SELITA18 grudnia 2014
Open Stage – Warszawa, klub Stodoła

18 grudnia w warszawskiej Stodole, na nowej scenie Open Stage, odbędzie się koncert zespołu Mama Selita!

Mama Selita ma na swoim koncie dwie świetnie przyjęte płyty, kilkaset koncertów w Polsce i kilka za granicą. Ostatni album zespołu, zatytułowany Materialiści ukazał się 6 października i od razu spotkał się z entuzjastyczną reakcją krytyków.
Wydawnictwo promuje, między innymi, utwór Na pół, który dotarł do pierwszych miejsc list przebojów i stał się numerem jeden wśród utworów pobieranych online.
Mama Selita świetnie sprawdza się także na scenie, co udowodniła między innymi koncertem na Przystanku Woodstock i wygraną w polskiej edycji Hard Rock Challenge. Zespół obecnie skupia się na działalności koncertowej, promując najnowszy album Materialiści.

Media o Mama Selita:

Ma tony funku, rockowy pazur (…) i  bardzo dobry wokal. (…)Wierzę w zespół Mama Selita i uważam, że dwa lata po debiucie wciąż ma nieokiełznaną, młodą energię. Nawet jakby jej przybywało.

Jacek Świąder GAZETA WYBORCZA

Słowo „utalentowani” mógłbym zresztą odmieniać w tej recenzji przez wszystkie przypadki (…)”Materialiści” to krążek, który potwierdza, iż ścieżka artystyczna Mamy jest świadoma i może przynieść dalsze sukcesy.
Krzysztof Nowak – T-MOBILE MUSIC

…ewolucję należy docenić. Motyw przeobrażenia z chłopca w mężczyznę nie bez podstaw wydaje się w tekstach motywem przewodnim. Ładnie ta Mama Selita dojrzewa.
Marcin Flint – INTERIA.PL

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Dżem, Warszawa, Stodoła, 12.12.2014

Koncert Dżem w Warszawie 12.12.2014

KUP BILETDżem wystąpi w Warszawie na koncercie na żywo 12 grudnia 2014. Występ odbędzie się w klubie Stodoła

Bilety na koncert w Stodole

Bilety na warszawski koncert grupy Dżem w klubie Stodoła, 12.12.2014 można już kupić w internetowej sprzdaży biletów na koncerty ebilet i ticketpro.

Ile kosztują bilety na koncert Dżem w Stodole?

Wejściówki na koncert Dżem w Stodole można kupić w cenie od 44 zł.

Bilety na koncert Dżem, Warszawa, Stodola, 12.12.2014
Bilety na koncert Dżem, Warszawa, Stodola, 12.12.2014
DŻEM12 i 13 grudnia 2014
Warszawa, Klub Stodoła

Uznawany za jeden z najważniejszych zespołów polskiego rocka. Od 35 lat na scenie. Mający na swoim koncie takie nieśmiertelne przeboje, jak Whisky, Listy do M., czy Wehikuł Czasu. Kultowy Dżem wystąpi w warszawskim klubie Stodoła dwukrotnie – 12 i 13 grudnia.

Są takie zespoły, które wrosły w klimat Stodoły, stając się nieodłączną jego częścią. Odwiedzają ją regularnie, za każdym razem gromadząc pełną salę swoich wiernych fanów. Dżem to zdecydowanie jeden z nich!
Mimo swych burzliwych dziejów, zespół ten istnieje już od kilkudziesięciu lat.
Kapela zaczęła kształtować się w 1973 roku, ale jej pierwsze piosenki autorskie powstały w 1979 roku. Rok później o Dżemie usłyszała cała Polska, a to za sprawą występu w Jarocinie. W 1981 roku na tym samym festiwalu zespół zagrał już jako gwiazda.
Od lat 70-tych skład przeszedł wiele transformacji, zarówno personalnych jak i muzycznych, doświadczany tragediami, jakimi była śmierć Ryśka Riedla, a potem Pawła Bergera. Jednak nawet po tak druzgocących wydarzeniach muzycy potrafili się podnieś i powrócić do grania, jeszcze lepsi i bardziej doświadczeni. Wykuwany w ciężkich warunkach, do dziś Dżem jest nie do zdarcia.
W klubie Stodoła tych gigantów polskiego bluesa posłuchać będzie można 12 i 13 grudnia!

Zapraszamy!

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Komentarze

komentarzy

Wygraj bilety na koncert: Kiesza w Warszawie, Soho Factory, 15.11.2014

Kiesza zaśpiewa w Warszawie

Kiesza, Warszawa, Soho Factory, 15.11.2014, bilety na koncert
Kiesza, Warszawa, Soho Factory, 15.11.2014, bilety na koncert

Jak już wiecie (bo tutaj o tym pisałem) w Warszawie jesienią zaśpiewa na żywo Kiesza. Koncert odbędzie się w Soho Factory. Wejściówki na ten występ można już kupić w biletin.

Wygraj bilety na koncert w Soho Factory

Aktivist organizuje konkurs, w którym można wygrać bilety na koncert Kieszy w Warszawie w Soho Factory 15 listopada.

Organizator konkursu pisze:

Już 15 listopada w warszawskim SOHO Factory wystąpi Kiesza! Zdobyliśmy dla was sześć pojedynczych biletów na ten koncert! Bilety karnety trafią do sześciu osób, które zaproszą do konkursu najwięcej swoich znajomych. Po podaniu adresu e-mail wygenerujemy dla ciebie specjalny link, który pozwoli ci zwerbować swoich znajomych. Musisz go tylko rozesłać i udostępnić gdzie się da. Po tym jak twój znajomy zapisze się do aplikacji, zdobywasz 1 punkt. Macie czas do 12 listopada do godziny 12:00. Bilety na Kiesza czekają! Powodzenia! Udostępnij poniższy link i zdobądź jeden punkt za każdego znajomego, który zapisze się z twojego linku!

Więcej info o konkursie znajdziesz tutaj.

Pozostałe konkursy z biletami na koncerty i festiwale do wygrania możesz zawsze znaleźć tutaj.

Komentarze

komentarzy

Robbie Williams, Kraków, 17.05.2015, Kraków Arena

Robbie Williams na koncercie w Polsce!

Występ w Krakowie 17.05.2015

Robbie Williams, Kraków, 17.05.2014, Kraków Arena
Robbie Williams, Kraków, 17.05.2015, Kraków Arena

Live Nation z dumą prezentuje

ROBBIE WILLIAMS OGŁASZA NOWĄ TRASĘ NA WIOSNĘ 2015

KONCERT W POLSCE
17 KWIETNIA 2015 w KRAKÓW ARENIE

NA TRASIE “LET ME ENTERTAIN YOU” ROBBIE ZAGRA W WIELU KRAJACH PO RAZ PIERWSZY!

“Jeśli jest ktoś, kto w tym roku zagra lepszy, zabawniejszy i bardziej energetyczny koncert niż Robbie Williams, to ja chciałbym to zobaczyć”
The Guardian 4*

W marcu 2015 roku Robbie Williams wyruszy w nową trasę “Let Me Entertain You Tour”. Pierwszy koncert na trasie odbędzie się w Madrycie 25 marca a koncertem zamykającym trasę będzie koncert 2 maja w Israelu. W wielu krajach Robbie zagra koncert po raz pierwszy.

Robbie Williams odwiedzi także Polskę na tej trasie z koncertem w Kraków Arenie 17 kwietnia.

Trasa “Let Me Entertain You” będzie podróżą przez obszerny katalog muzyczny artysty w tym jego największych i najsłynniejszych przebojów.

Zobacz jak Robbie informuje o swojej trasie “Let Me Entertain You” i zaprasza swoich fanów na koncerty…

‚Hell is gone and Heaven’s here, I’m coming out on tour next year…’

http://po.st/lmey

DATY KONCERTÓW:

25 Marzec – Barclaycard Center – Madrid, Hiszpania
27 Marzec – Palau Sant Jordi – Barcelona, Hiszpania
30 Marzec – Zénith – Paris, Francja
5 Kwiecień – Zalgaris Arena – Kaunas, Litwa
6 Kwiecień – Arena Riga – Riga, Łotwa
9 Kwiecień – SKK Arena – St. Petersburg, Rosja
12 Kwiecień – Olympic Arena – Moscow, Rosja
15 Kwiecień – Minsk Arena – Minsk, Białoruś

17 Kwiecień – Kraków Arena – Kraków, Polska

18 Kwiecień – Slovnaft Arena – Bratislava, Słowacja
21Kwiecień – Tips Arena – Linz, Austria
2 Maj – Hayarkon Park – Tel Aviv, Izrael

Bilety na koncerty z wyjątkiem Hiszpanii w sprzedaży od 7 listopada.
Bilety na koncerty w Madrycie i Barcelonie w sprzedaży od 6 listopada.
Informacje na temat przedsprzedaży na robbiewilliams.com

Bilety dostępne na: tickets.robbiewilliams.com, www.Eventim.pl oraz na www.Livenation.pl od 7 listopada.

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Motorhead, Warszawa, Torwar, 06.07.2015

Motorhead w Warszawie 6 lipca 2015

Bilety na koncert: Motorhead, Warszawa, Torwar, 06.07.2015
Bilety na koncert: Motorhead, Warszawa, Torwar, 06.07.2015

Legenda muzyki rockowej, grupa Motörhead wystąpi w przyszłym roku w Polsce! Koncert odbędzie się 6 lipca w hali Torwar w Warszawie.

Sprzedaż biletów rozpocznie się w środę, 29 października, 2014 roku o godzinie 10:00.

Bilety na koncert Motorhead na Torwarze

KUP BILETBilety na występ Motorhead w Warszawie, na Torwarze 6 lipca 2015 można już kupić w ebilet. Ile kosztują bilety na ten koncert? Wejściówki na występ Motorhead są dotępne w cenie od 210 zł.

Motörhead – brytyjski zespół heavy metalowy założony w 1975 roku. Założony przez trójkę muzyków – Lemmy’ego (gitara basowa, śpiew), Lucasa Foxa (perkusja) oraz Larry’ego Wallisa (gitara) – w 1975 roku jako Bastard. Motörhead wyrósł na doświadczeniach basisty, ale zdecydowanie odcinał się od tego, co grał Hawkwind, czyli jego poprzedni zespół. Zespół, a właściwie wokalista, jest znany z wielokrotnego zażywania narkotyków, głównie stymulantów (m.in. efedryna, amfetamina). Za to też wyrzucono go z poprzedniej kapeli – Hawkwind, kiedy zatrzymała go kanadyjska policja za posiadanie amfetaminy i trasa koncertowa musiała zostać odwołana. Wówczas to Lemmy założył Motörhead, żeby – jak sam twierdzi – nikt już nigdy nie wyrzucił go z żadnego zespołu. Jest to stwierdzenie w pełni uzasadnione, ponieważ Lemmy nigdy nie umrze. Zostało to już potwierdzone naukowo.
Motörhead charakteryzuje prosta i ostra muzyka przywołująca wprost ducha rock and rolla, przez co grupa zdobyła popularność zarówno wśród zdeklarowanych fanów heavy metalu, jak i punk rocka.

Skład:
* Lemmy Kilmister – od 1975 – gitara basowa, śpiew
* Mikkey Dee – od 1992 – perkusja
* Phil Campbell – od 1984 – gitara

Dyskografia:
* Motörhead (1977)
* Overkill (1979)
* Bomber (1979)
* On Parole (1979; nagrania z sesji z roku 1975)
* Ace of Spades (1980)
* No Sleep ‘til Hammersmith (1981; live)
* Iron Fist (1982)
* Another Perfect Day (1983)
* No Remorse (1984; kompilacja)
* Orgasmatron (1986)
* Rock ‘n’ Roll (1987)
* No Sleep at All (1988; live)
* 1916 (1991)
* March ör Die (1992)
* Bastards (1993)
* Sacrifice (1995)
* Overnight Sensation (1996)
* Snake Bite Love (1998)
* Everything Louder Than Everyone Else (1999; live)
* We Are Motörhead (2000)
* The Best Of (2000; kompilacja)
* The Chase Is Better Than The Catch (2000)
* Over The Top – The Rarities (2000; kompilacja)
* All The Aces (2001; kompilacja)
* Hammered (2002)
* Live At Brixton Academy (2003; live)
* Inferno (2004)
* Kiss Of Death (29 sierpnia 2006)
* Motörizer (USA – 26 lipca 2008, Europa – 1 września 2008)
* The Wörld Is Yours (13 grudnia 2010)
* Aftershock (2013)

Komentarze

komentarzy

Lenny Kravitz w Łodzi: wygraj spotkanie z Lennym


KONKURS! WYGRAJ SPOTKANIE Z LENNYM KRAVITZEM

KONKURS! WYGRAJ SPOTKANIE Z LENNYM KRAVITZEM
KONKURS! WYGRAJ SPOTKANIE Z LENNYM KRAVITZEM

Aby wziąć udział w konkursie należy posiadać ważny bilet na najbliższy koncert artysty, który odbędzie się 3 listopada 2014 w Atlas Arenie oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe:

Dlaczego to właśnie Ty masz się spotkać z Lennym Kravitzem?

Autor najciekawszej odpowiedzi otrzyma możliwość osobistego spotkania z artystą!

Odpowiedzi prosimy wysyłać na adres: konkurs@eventim.pl w tytule wiadomości wpisując: Spotknie z Lennym Kravitzem oraz zamieszczając w treści maila numer kodu kreskowego z biletu na koncert.

Na zgłoszenia czekamy do dzisiaj (29.10.2014), do godziny 23:59.

Regulamin konkursu dostępny TUTAJ

* * *

Lenny Kravitz plus gość specjalny Gabriel Garzón-Montano

3 listopada 2014 Atlas Arena, Łódź
Bilety na Eventim.pl i LiveNation.pl

Timing:
17:30 Early Entrance
18:00 otwarcie bram
19:30 – 20:00 Gabriel Garzón-Montano
20:30 – 22:30 LENNY KRAVITZ

Lenny Kravitz uważany za jednego z najwybitniejszych muzyków rockowych naszych czasów w swojej 20 letniej karierze muzycznej to styl i klasa inspirowana latami 60 i 70, dusza rocka i funku. Kravitz jest twórcą i prodcentem, pisarzem, multiinstrumentalistą którego dzieła rozbrzmiewają na dziesięciu ponadczasowych albumach studyjnych…

Komentarze

komentarzy

KSW 29, Kraków, Kraków Arena, 06.12.2014


KSW 29 – Konfrontacje Sztuk Walki

Gala KSW 29 odbędzie się 6 grudnia w nowo oddanej Kraków Arenie.

Bilety na KSW 29 w Kraków Arena

KUP BILETWejściówki na kolejną edycję Konfrontacji Sztuk Walki KSW 29 w Krakowie, w Kraków Arena 6 grudnia 2014 można już kupić w ebilet.

Bilety na KSW 29, Kraków, Kraków Arena, 06.12.2014
Bilety na KSW 29, Kraków, Kraków Arena, 06.12.2014

W największej hali widowiskowo-sportowej w Polsce wystąpią największe gwiazdy KSW na czele z najlepszym zawodnikiem MMA w kraju, niesamowitym Mamedem Khalidovem. W dwóch pozostałych walkach wieczoru dojdzie do długo oczekiwanego starcia w wadze ciężkiej, w którym Mariusz Pudzianowski skrzyżuje rękawice z mistrzem olimpijskim w judo Pawłem Nastulą.

Fightcard - KSW 29, Bilety na KSW 29, Kraków, Kraków Arena, 06.12.2014
Fightcard – KSW 29, Bilety na KSW 29, Kraków, Kraków Arena, 06.12.2014

 

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Natalia Przybysz, Warszawa, Klub Basen, 30.11.2014

Natalia Przybysz w Klubie Basen 30.11.2014

30 listopada Natalia Przybysz wystąpi z koncertem na żywo w Warszawie w klubie Basen.

KUP BILETNatalia Przybysz, jedna z najbardziej charyzmatycznych i utalentowanych polskich wokalistek już 30 listopada z premierowym materiałem z płyty „Prąd” zagra w BASENIE!

Bilety na koncert w Warszawie

Bilety na występ Natalii Przybysz w warszawskim klubie Basen w listopadzie są już dostępne w przedsprzedaży ticketpro.

Bilety na koncert: Natalia Przybysz, Warszawa, Klub Basen, 30.11.2014
Bilety na koncert: Natalia Przybysz, Warszawa, Klub Basen, 30.11.2014

Natalia Przybysz, jedna z najbardziej charyzmatycznych i utalentowanych polskich wokalistek, artystka inspirowana soulem, jazzem and funkiem nie kryje pasji dla starych ciepłych motown’owskich brzmień i vintage’owych instrumentów.

Do sieci trafił najnowszy teledysk do utworu „Miód”, który w pierwszym, tygodniu od premiery obejrzało 80 000 osób i spotkał się rewelacyjnymi recenzjami.
„Miód jest pierwszą częścią historii, która dopowie się w zapowiadanym dalszym ciągu filmu. Propozycja połącznia teledyskiem dwóch piosenek wyszła od Natalii. Pierwszy klip „Miód” jest bardziej fabularyzowany i rozgrywa się w przestrzeni miejskiej. Jest z nim związany pewien typ ruchu, który zmienia się wraz ze zmianą przestrzeni”- wyjaśnia Anna Bajorek, reżyser teledsyku
Singiel jest zapowiedzią nowego albumu „Prąd”, który ukaże się już w listopadzie 2014 roku. Natalia zaprezentuje swoje czwarte, w pełni autorskie, solowe wydawnictwo. O płycie artystka mówi następująco:
„Spotkanie z piosenkami Janis dało mi szansę doświadczenia żywiołu ognia, którego nie chcę już nigdy utracić. Zrozumiałam, że chcę śpiewać o trudnych stronach życia, że prawda ma moc. Piosenki, które teraz piszę są bardzo osobiste, czasem nawet dramatyczne, pisane pod wpływem silnych przeżyć i refleksji”
„Tymon Tymański powiedział, że ta płyta to babski Jack White. Dla mnie to komplement. Zaprosiłam Tymona do jednej piosenki… Wszystkie teksty po polsku pisałam sama i są dla mnie bardzo ważne, bo za każdą z piosenek kryje się bardzo konkretne przeżycie .Jurek Zagórski jest producentem i współkompozytorem większości piosenek. Mamy utwór pomysłu naszego gitarzysty Mateusza Waśkiewicza i basisty Filipa Jurczyszyna. Są piosenki Czesława Niemena i Miry Kubasinskiej.”

Nowy album to muzyka z pogranicza bluesa i soulu, zakorzeniona zarówno w amerykańskiej tradycji obu gatunków, jak i otwarcie nawiązująca do klasyki polskiego bluesa i rocka z lat 60. i 70.

Teledysk powstał w Szwecji, a za jego realizację odpowiedzialni są Anna Bajorek i Marcin Morawicki.

Skład zespołu: Natalia Przybysz – wokal, Jurek Zagórski – gitara, Mateusz Waśkiewicz – gitara, Filip Jurczyszyn – bas, Hubert Zemler – perkusja.
*************************************************

Natalia Przybysz znana szeroko, jako wokalistka najlepszego polskiego zespołu soul i R&B ‘Sistars’ (zdobywcy dwukrotnie MTV Music Award, obecnie zespół zawieszony, choć reaktywowany na chwilę w 2012, gdzie latem wystąpili m.in. przed Jamiroquai & Prince). Po zawieszeniu zespołu Sistars, działalność Natalii możemy śledzić głównie pod nazwą NATU (solowy projekt) gdzie poza kompozycjami i licznymi kolaboracjami producenckimi (Envee, Trębski, Zagórski, Zabrodzki) stała się liderem zespołu z niepowtarzalną energią, którą można poczuć podczas występów live. Wydała dwa albumy: ‘Natu & Envee – Maupka comes home’ and ‘Gram Duszy’. Dwukrotnie nominowana do nagrody Fryderyka (w kategorii wokalista roku i album reggae i r&b). Album “Gram Duszy” spotkał się z uznaniem krytyków w Polsce i był porównywany do najlepszego soulu zagranicznego. W sierpniu 2011 Natu supportowała Erykę Badu na jej koncercie w Warszawie. Latem 2012 stworzyła projekt z okazji 50-lecia debiutu artystycznego JANIS JOPLIN. Przedsięwzięcie zostało uznane i niesamowicie odebrane przez publiczność i recenzentów na letnich festiwalach, m.in.: Woodstock 2012 (premiera projektu), Męskie Granie 2012, 2013, jak również na jesiennej trasie koncertowej. Wg redaktorów Jazzsoul przedpremierowa trasa koncertowa „Kozmic Blues” była jednym z najważniejszych wydarzeń w 2012 r. Miłe słowa, uznanie, i wielka frekwencja podczas koncertów zarówno fanów Natalii Przybysz jak i miłośników utworów Janis Joplin pozwalające cieszyć się z tak doskonałego odbioru projektu, przyczyniły się do wydania w czerwcu 2013 płyty „Kozmic Blues: Tribute to Janis Joplina”, która jednocześnie jest najnowszą płytą Natalii.

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Organizator: http://artbasen.pl/

Komentarze

komentarzy

x