Klub.fm - tutaj piszemy z pasją o koncertach w Polsce. Od kilkunastu już lat gromadzimy tutaj informacje o biletach na najciekawsze koncerty w Polsce. Często też informujemy o godnych polecenia festiwalach i koncertach zagranicznych. Przy zbieraniu informacji o koncertach korzystamy z pomocy dystrybutorów eventim, ebilet, ticketpro, biletin, bilety.fm, empik. W roku 2014 rozpoczęliśmy również organizowanie konkursów, w których użytkownicy serwisu mogą wygrać darmowe bilety na koncert i festiwale. Olbrzymim zainteresowaniem cieszy się też nasz cykl "Historia". Na pytanie "Gdzie kupić bilety na koncert lub festiwal?" odpowiedź jest jedna - klub.fm.

Bilety na koncert: Kamp!, Warszawa, Stodoła, 19.12.2014

Kamp! w Warszawie w grudniu

Kamp! wystąpi w Warszawie w grudniu. Koncert odbędzie się w Klubie Stodoła 19.12.2014.

KUP BILETBilety na koncert KAMP w Stodole 19.12.2014

Bilety na imprezę z KAMP w stodole 19.12.2014 są już dostępne w ticketpro. Wejściówki na koncert można kupić w cenie od 45 zł.

BRENNNESSEL ON TOUR
Kamp! & We Draw A

Kamp - koncerty, bilety na występy
Kamp – koncerty, bilety na występy
19 grudnia 2014
Warszawa, Klub Stodoła

Brennnessel on Tour powraca do Stodoły! Tym razem na scenie klubu KAMP! wystąpi z zespołem We Draw A!

KAMP! to prawdziwy fenomen na polskiej scenie. Ich debiutancki album był jedną z najbardziej oczekiwanych polskich płyt ostatnich lat. Bez cienia przesady  nazywani są najlepszym zespołem grającym elektronikę. Breaking A Ghost’s Heart, Heats, Distance Of The Modern Hearts to tylko część ich repertuaru i fragment twórczości wydawanej przez własny label Brennnessel.
Podczas grudniowego koncertu Kamp! w Stodole publiczność usłyszy zupełnie nowy materiał na żywo, na który złożą się utwory zarejestrowane latem w Red Bull Studios w Madrycie. Nowy singiel A New Leaf jest dostępny od 4 czerwca. W lipcu ukaże się siódmy winyl wzbogacony o stronę B – Satansbraten.
Kamp! słyną z niesamowitych koncertów, podczas których swoja studyjną twórczość traktują wyjątkowo elastycznie, często radykalnie zmieniając brzmienie wyjściowych kompozycji. Do dziś zagrali ponad dwieście koncertów w Polsce i kilkanaście za granicą, m.in. w USA (SXSW i Culture Collide), Anglii (The Great Escape i Liverpool Sound City), Niemczech (C/O POP) Serbii (EXIT festival) czy Austrii (Vienna Weves).

We Draw A to electro-popowy duet pochodzący z Wrocławia. Pierwszy utwór Tears from the sun powstał w ciągu kilku letnich tygodni 2012 roku. Później muzycy spotkali się jeszcze kilkukrotnie w domowym studio jednego z nich i nagrali trzy kolejne utwory na potrzeby pierwszej epki Glimpse, wydanej w kwietniu 2013 dla Brennnessel Records, labelu prowadzonego przez muzyków Kamp!. Ich pierwszy koncert był jednym z najszerzej komentowanych wydarzeń Off Festivalu 2013, zarówno w polskich jak i zagranicznych mediach muzycznych. Rok zakończyli opublikowaniem kolejnego, czteroutworowego wydawnictwa – Whirls EP. Senne wokale i głęboko hipnotyczne dźwięki syntezatorów przywoływały na myśl ich krótkogrający debiut, ale były także kolejnym krokiem w formowaniu unikalnego brzmienia wrocławskiego duetu. Whirls i Glimpse stanowią pewną zamkniętą całość, dlatego na debiutanckim albumie duetu usłyszymy już inne We Draw A, daleko rozwinięte w swoim myśleniu o nagrywaniu elektroniki. Prace nad longplayem trwają. Premiera jesienią 2014 roku.

Już 19 grudnia oba zespoły zawitają na scenie Stodoły na wspólnym występie!

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Kamp!, Kraków, 13.12.2014, Klub Rotunda

Kamp w Rotundzie 13.12.2014

Kamp! wystąpi w Rotundzie w Krakowie 13 grudnia 2014.

Bilety na imprezę z Kamp! w Krakowie

KUP BILETBilety na występ Kamp! w Krakowie, w Rotundzie 13.12.2014 są już dostępne w sprzedaży internetowej ticketpro. Ile kosztują bilety? można je kupić w cenie od 30 zł.

Kamp - koncerty, bilety na występy
Kamp – koncerty, bilety na występy
KAMP! to prawdziwy fenomen na polskiej scenie. Ich debiutancki album był jedną z najbardziej oczekiwanych polskich płyt ostatnich lat. Bez cienia przesady nazywani są najlepszym zespołem grającym elektronikę. “Breaking A Ghost’s Heart”, “Heats”, “Distance Of The Modern Hearts”, to tylko część ich repertuaru i fragment twórczości wydawanej przez własny netlabel Brennnessel.

Singiel “Cairo” z 2011, ukazał się nakładem portugalskiej wytwórni Discotexas, co zaowocowało współpracą przy kolejnych wydawnictwach tego labelu, w tym remixem dla Appaloosy. Nowe interpretacje dla innych artystów są zresztą ważnym elementem muzycznej działalności Kamp!.

Szerokim echem odbiły się ostatnio dwie produkcje dla polskich wykonawców – folkowego duetu Twilite i Brodki. Ta ostatnia zdecydowała, że “Dancing Shoes” w remixie chłopaków, jest kolejnym singlem promującym jej EP’kę “LAX”. To nietypowa sytuacja na polskiej scenie muzycznej, kiedy remix, a nie nagranie oryginalne, trafia do rozgłośni radiowych i stacji telewizyjnych. Do “Dancing Shoes” w remixie Kamp! powstał teledysk, który w ciągu tygodnia od premiery obejrzało ponad 150 tysięcy osób.
Kamp! słyną z wyjatkowych koncertów, podczas których swoja studyjną twórczość traktują wyjatkowo energetycznie, czesto radykalnie zmieniając brzmienie wyjściowych kompozycji. Do dziś zagrali ponad dwieście koncertów w Polsce i kilkanaście za granicą, m.in. w USA (SXSW i Culture Collide), Anglii (The Great Escape i Liverpool Sound City), Niemczech (C/O POP) Serbii (EXIT festival) czy Austrii (Vienna Weves).

Tego lata ukazała się najnowsza EPka grupy zatytułowana „Baltimore”, zapowiadająca nowe, jak zawsze świeże podejście do tego co robią z muzyką i w muzyce. Nie ma mowy o odcinaniu kuponów, Kamp! prą do przodu jak polska konnica w swoim okresie świetności :)

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Komentarze

komentarzy

Robbie Williams w Krakowie: Ile kosztują bilety na koncert?

Robbie Williams w Polsce w 2015

Pisaliśmy kilka dni temu o potwierdzonej informacji, że Robbie Williams wystąpi w Krakowie w 2015 roku.

Ceny biletów na koncert Robbie Williamsa w Krakowie

Dziś pojawiły się pierwsze informacje o cenach biletów na koncert Robbiego. (Źródło: LiveNation. link)

Przedsprzedaz Od

6 lis 2014
10:00 249,00 zł – 559,00
Sprzedaz Od

7 lis 2014
10:00
249,00 zł – 559,00

Komentarze

komentarzy

Konkurs: 10 voucherów Eventim o wartości 50zł

Do wygrania vouchery Eventim

Dziś abonenci newslettera Eventim otrzymali informację o konkursie, w którym można wygrać 10 voucherów eventim o wartości 50zł.

Konkurs: Wygraj voucher Eventim
Konkurs: Wygraj voucher Eventim

W informacji o konkursie możemy przeczytać:

Halloweenowa zabawa przed nami!

Z tej okazji mamy dla Was 10 voucherów Eventim o wartości 50zł*!

Voucher możecie wykorzystać kupując dowolny bilet na stronie www.eventim.pl

Co należy zrobić aby go zdobyć? Wysłać do nas na adres konkurs@eventim.pl Waszą fotkę w najbardziej przerażającym przebraniu! Z nadesłanych zdjęć wybierzemy 10 najlepszych i nagrodzimy voucherem!

Termin nadysłania zdjęć: 03.11.2014, g.23:59
Rozwiązanie konkursu: 07.11.2014

Pozdrawiamy,
Eventim Team

*Regulamin wykorzystania voucherów dostępny TUTAJ

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Mama Selita, Warszawa, Klub Stodoła, 18.12.2014

Mama Selita w Warszawie 18 grudnia

Bilety na koncert w Klubie Stodoła

KUP BILETBilety na występ Mama Selita w Warszawie w klubie Stodoła 18.12.2014 można już kupić w sprzedaży internetowej ticketpro.

Bilety na koncert: Mama Selita, Warszawa, Klub Stodoła, 18.12.2014
Bilety na koncert: Mama Selita, Warszawa, Klub Stodoła, 18.12.2014
MAMA SELITA18 grudnia 2014
Open Stage – Warszawa, klub Stodoła

18 grudnia w warszawskiej Stodole, na nowej scenie Open Stage, odbędzie się koncert zespołu Mama Selita!

Mama Selita ma na swoim koncie dwie świetnie przyjęte płyty, kilkaset koncertów w Polsce i kilka za granicą. Ostatni album zespołu, zatytułowany Materialiści ukazał się 6 października i od razu spotkał się z entuzjastyczną reakcją krytyków.
Wydawnictwo promuje, między innymi, utwór Na pół, który dotarł do pierwszych miejsc list przebojów i stał się numerem jeden wśród utworów pobieranych online.
Mama Selita świetnie sprawdza się także na scenie, co udowodniła między innymi koncertem na Przystanku Woodstock i wygraną w polskiej edycji Hard Rock Challenge. Zespół obecnie skupia się na działalności koncertowej, promując najnowszy album Materialiści.

Media o Mama Selita:

Ma tony funku, rockowy pazur (…) i  bardzo dobry wokal. (…)Wierzę w zespół Mama Selita i uważam, że dwa lata po debiucie wciąż ma nieokiełznaną, młodą energię. Nawet jakby jej przybywało.

Jacek Świąder GAZETA WYBORCZA

Słowo „utalentowani” mógłbym zresztą odmieniać w tej recenzji przez wszystkie przypadki (…)”Materialiści” to krążek, który potwierdza, iż ścieżka artystyczna Mamy jest świadoma i może przynieść dalsze sukcesy.
Krzysztof Nowak – T-MOBILE MUSIC

…ewolucję należy docenić. Motyw przeobrażenia z chłopca w mężczyznę nie bez podstaw wydaje się w tekstach motywem przewodnim. Ładnie ta Mama Selita dojrzewa.
Marcin Flint – INTERIA.PL

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Dżem, Warszawa, Stodoła, 12.12.2014

Koncert Dżem w Warszawie 12.12.2014

KUP BILETDżem wystąpi w Warszawie na koncercie na żywo 12 grudnia 2014. Występ odbędzie się w klubie Stodoła

Bilety na koncert w Stodole

Bilety na warszawski koncert grupy Dżem w klubie Stodoła, 12.12.2014 można już kupić w internetowej sprzdaży biletów na koncerty ebilet i ticketpro.

Ile kosztują bilety na koncert Dżem w Stodole?

Wejściówki na koncert Dżem w Stodole można kupić w cenie od 44 zł.

Bilety na koncert Dżem, Warszawa, Stodola, 12.12.2014
Bilety na koncert Dżem, Warszawa, Stodola, 12.12.2014
DŻEM12 i 13 grudnia 2014
Warszawa, Klub Stodoła

Uznawany za jeden z najważniejszych zespołów polskiego rocka. Od 35 lat na scenie. Mający na swoim koncie takie nieśmiertelne przeboje, jak Whisky, Listy do M., czy Wehikuł Czasu. Kultowy Dżem wystąpi w warszawskim klubie Stodoła dwukrotnie – 12 i 13 grudnia.

Są takie zespoły, które wrosły w klimat Stodoły, stając się nieodłączną jego częścią. Odwiedzają ją regularnie, za każdym razem gromadząc pełną salę swoich wiernych fanów. Dżem to zdecydowanie jeden z nich!
Mimo swych burzliwych dziejów, zespół ten istnieje już od kilkudziesięciu lat.
Kapela zaczęła kształtować się w 1973 roku, ale jej pierwsze piosenki autorskie powstały w 1979 roku. Rok później o Dżemie usłyszała cała Polska, a to za sprawą występu w Jarocinie. W 1981 roku na tym samym festiwalu zespół zagrał już jako gwiazda.
Od lat 70-tych skład przeszedł wiele transformacji, zarówno personalnych jak i muzycznych, doświadczany tragediami, jakimi była śmierć Ryśka Riedla, a potem Pawła Bergera. Jednak nawet po tak druzgocących wydarzeniach muzycy potrafili się podnieś i powrócić do grania, jeszcze lepsi i bardziej doświadczeni. Wykuwany w ciężkich warunkach, do dziś Dżem jest nie do zdarcia.
W klubie Stodoła tych gigantów polskiego bluesa posłuchać będzie można 12 i 13 grudnia!

Zapraszamy!

Źródło: Materiały promocyjne organizatora.

Komentarze

komentarzy

Wygraj bilety na koncert: Kiesza w Warszawie, Soho Factory, 15.11.2014

Kiesza zaśpiewa w Warszawie

Kiesza, Warszawa, Soho Factory, 15.11.2014, bilety na koncert
Kiesza, Warszawa, Soho Factory, 15.11.2014, bilety na koncert

Jak już wiecie (bo tutaj o tym pisałem) w Warszawie jesienią zaśpiewa na żywo Kiesza. Koncert odbędzie się w Soho Factory. Wejściówki na ten występ można już kupić w biletin.

Wygraj bilety na koncert w Soho Factory

Aktivist organizuje konkurs, w którym można wygrać bilety na koncert Kieszy w Warszawie w Soho Factory 15 listopada.

Organizator konkursu pisze:

Już 15 listopada w warszawskim SOHO Factory wystąpi Kiesza! Zdobyliśmy dla was sześć pojedynczych biletów na ten koncert! Bilety karnety trafią do sześciu osób, które zaproszą do konkursu najwięcej swoich znajomych. Po podaniu adresu e-mail wygenerujemy dla ciebie specjalny link, który pozwoli ci zwerbować swoich znajomych. Musisz go tylko rozesłać i udostępnić gdzie się da. Po tym jak twój znajomy zapisze się do aplikacji, zdobywasz 1 punkt. Macie czas do 12 listopada do godziny 12:00. Bilety na Kiesza czekają! Powodzenia! Udostępnij poniższy link i zdobądź jeden punkt za każdego znajomego, który zapisze się z twojego linku!

Więcej info o konkursie znajdziesz tutaj.

Pozostałe konkursy z biletami na koncerty i festiwale do wygrania możesz zawsze znaleźć tutaj.

Komentarze

komentarzy

Robbie Williams, Kraków, 17.05.2015, Kraków Arena

Robbie Williams na koncercie w Polsce!

Występ w Krakowie 17.05.2015

Robbie Williams, Kraków, 17.05.2014, Kraków Arena
Robbie Williams, Kraków, 17.05.2015, Kraków Arena

Live Nation z dumą prezentuje

ROBBIE WILLIAMS OGŁASZA NOWĄ TRASĘ NA WIOSNĘ 2015

KONCERT W POLSCE
17 KWIETNIA 2015 w KRAKÓW ARENIE

NA TRASIE “LET ME ENTERTAIN YOU” ROBBIE ZAGRA W WIELU KRAJACH PO RAZ PIERWSZY!

“Jeśli jest ktoś, kto w tym roku zagra lepszy, zabawniejszy i bardziej energetyczny koncert niż Robbie Williams, to ja chciałbym to zobaczyć”
The Guardian 4*

W marcu 2015 roku Robbie Williams wyruszy w nową trasę “Let Me Entertain You Tour”. Pierwszy koncert na trasie odbędzie się w Madrycie 25 marca a koncertem zamykającym trasę będzie koncert 2 maja w Israelu. W wielu krajach Robbie zagra koncert po raz pierwszy.

Robbie Williams odwiedzi także Polskę na tej trasie z koncertem w Kraków Arenie 17 kwietnia.

Trasa “Let Me Entertain You” będzie podróżą przez obszerny katalog muzyczny artysty w tym jego największych i najsłynniejszych przebojów.

Zobacz jak Robbie informuje o swojej trasie “Let Me Entertain You” i zaprasza swoich fanów na koncerty…

‚Hell is gone and Heaven’s here, I’m coming out on tour next year…’

http://po.st/lmey

DATY KONCERTÓW:

25 Marzec – Barclaycard Center – Madrid, Hiszpania
27 Marzec – Palau Sant Jordi – Barcelona, Hiszpania
30 Marzec – Zénith – Paris, Francja
5 Kwiecień – Zalgaris Arena – Kaunas, Litwa
6 Kwiecień – Arena Riga – Riga, Łotwa
9 Kwiecień – SKK Arena – St. Petersburg, Rosja
12 Kwiecień – Olympic Arena – Moscow, Rosja
15 Kwiecień – Minsk Arena – Minsk, Białoruś

17 Kwiecień – Kraków Arena – Kraków, Polska

18 Kwiecień – Slovnaft Arena – Bratislava, Słowacja
21Kwiecień – Tips Arena – Linz, Austria
2 Maj – Hayarkon Park – Tel Aviv, Izrael

Bilety na koncerty z wyjątkiem Hiszpanii w sprzedaży od 7 listopada.
Bilety na koncerty w Madrycie i Barcelonie w sprzedaży od 6 listopada.
Informacje na temat przedsprzedaży na robbiewilliams.com

Bilety dostępne na: tickets.robbiewilliams.com, www.Eventim.pl oraz na www.Livenation.pl od 7 listopada.

Komentarze

komentarzy

Bilety na koncert: Motorhead, Warszawa, Torwar, 06.07.2015

Motorhead w Warszawie 6 lipca 2015

Bilety na koncert: Motorhead, Warszawa, Torwar, 06.07.2015
Bilety na koncert: Motorhead, Warszawa, Torwar, 06.07.2015

Legenda muzyki rockowej, grupa Motörhead wystąpi w przyszłym roku w Polsce! Koncert odbędzie się 6 lipca w hali Torwar w Warszawie.

Sprzedaż biletów rozpocznie się w środę, 29 października, 2014 roku o godzinie 10:00.

Bilety na koncert Motorhead na Torwarze

KUP BILETBilety na występ Motorhead w Warszawie, na Torwarze 6 lipca 2015 można już kupić w ebilet. Ile kosztują bilety na ten koncert? Wejściówki na występ Motorhead są dotępne w cenie od 210 zł.

Motörhead – brytyjski zespół heavy metalowy założony w 1975 roku. Założony przez trójkę muzyków – Lemmy’ego (gitara basowa, śpiew), Lucasa Foxa (perkusja) oraz Larry’ego Wallisa (gitara) – w 1975 roku jako Bastard. Motörhead wyrósł na doświadczeniach basisty, ale zdecydowanie odcinał się od tego, co grał Hawkwind, czyli jego poprzedni zespół. Zespół, a właściwie wokalista, jest znany z wielokrotnego zażywania narkotyków, głównie stymulantów (m.in. efedryna, amfetamina). Za to też wyrzucono go z poprzedniej kapeli – Hawkwind, kiedy zatrzymała go kanadyjska policja za posiadanie amfetaminy i trasa koncertowa musiała zostać odwołana. Wówczas to Lemmy założył Motörhead, żeby – jak sam twierdzi – nikt już nigdy nie wyrzucił go z żadnego zespołu. Jest to stwierdzenie w pełni uzasadnione, ponieważ Lemmy nigdy nie umrze. Zostało to już potwierdzone naukowo.
Motörhead charakteryzuje prosta i ostra muzyka przywołująca wprost ducha rock and rolla, przez co grupa zdobyła popularność zarówno wśród zdeklarowanych fanów heavy metalu, jak i punk rocka.

Skład:
* Lemmy Kilmister – od 1975 – gitara basowa, śpiew
* Mikkey Dee – od 1992 – perkusja
* Phil Campbell – od 1984 – gitara

Dyskografia:
* Motörhead (1977)
* Overkill (1979)
* Bomber (1979)
* On Parole (1979; nagrania z sesji z roku 1975)
* Ace of Spades (1980)
* No Sleep ‘til Hammersmith (1981; live)
* Iron Fist (1982)
* Another Perfect Day (1983)
* No Remorse (1984; kompilacja)
* Orgasmatron (1986)
* Rock ‘n’ Roll (1987)
* No Sleep at All (1988; live)
* 1916 (1991)
* March ör Die (1992)
* Bastards (1993)
* Sacrifice (1995)
* Overnight Sensation (1996)
* Snake Bite Love (1998)
* Everything Louder Than Everyone Else (1999; live)
* We Are Motörhead (2000)
* The Best Of (2000; kompilacja)
* The Chase Is Better Than The Catch (2000)
* Over The Top – The Rarities (2000; kompilacja)
* All The Aces (2001; kompilacja)
* Hammered (2002)
* Live At Brixton Academy (2003; live)
* Inferno (2004)
* Kiss Of Death (29 sierpnia 2006)
* Motörizer (USA – 26 lipca 2008, Europa – 1 września 2008)
* The Wörld Is Yours (13 grudnia 2010)
* Aftershock (2013)

Komentarze

komentarzy

Lenny Kravitz w Łodzi: wygraj spotkanie z Lennym


KONKURS! WYGRAJ SPOTKANIE Z LENNYM KRAVITZEM

KONKURS! WYGRAJ SPOTKANIE Z LENNYM KRAVITZEM
KONKURS! WYGRAJ SPOTKANIE Z LENNYM KRAVITZEM

Aby wziąć udział w konkursie należy posiadać ważny bilet na najbliższy koncert artysty, który odbędzie się 3 listopada 2014 w Atlas Arenie oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe:

Dlaczego to właśnie Ty masz się spotkać z Lennym Kravitzem?

Autor najciekawszej odpowiedzi otrzyma możliwość osobistego spotkania z artystą!

Odpowiedzi prosimy wysyłać na adres: konkurs@eventim.pl w tytule wiadomości wpisując: Spotknie z Lennym Kravitzem oraz zamieszczając w treści maila numer kodu kreskowego z biletu na koncert.

Na zgłoszenia czekamy do dzisiaj (29.10.2014), do godziny 23:59.

Regulamin konkursu dostępny TUTAJ

* * *

Lenny Kravitz plus gość specjalny Gabriel Garzón-Montano

3 listopada 2014 Atlas Arena, Łódź
Bilety na Eventim.pl i LiveNation.pl

Timing:
17:30 Early Entrance
18:00 otwarcie bram
19:30 – 20:00 Gabriel Garzón-Montano
20:30 – 22:30 LENNY KRAVITZ

Lenny Kravitz uważany za jednego z najwybitniejszych muzyków rockowych naszych czasów w swojej 20 letniej karierze muzycznej to styl i klasa inspirowana latami 60 i 70, dusza rocka i funku. Kravitz jest twórcą i prodcentem, pisarzem, multiinstrumentalistą którego dzieła rozbrzmiewają na dziesięciu ponadczasowych albumach studyjnych…

Komentarze

komentarzy

x